Over mezelf en mijn passies

Liefste lezer, ik ben Els en stel me graag even voor. Ik ben mama van twee lieve dochters Sara en Eva die al op hun eigen benen staan, maar nog vaak langskomen voor gezellige familiemomentjes. Kris, mijn man, is de liefde van mijn leven, mijn steun en toeverlaat. Ik hou van de natuur, wandelen en fietsen, Ik reis graag om nieuwe plekken en andere culturen te ontdekken en vind het fijn om mensen te ontmoeten. Ik geniet van lekker en gezellig tafelen met mensen die ik graag zie, aan een mooi gedekte tafel.

 

In 2020, het eerste coronajaar, nam mijn leven een grote wending. Na een boeiende carrière van meer dan 30 jaar als diëtiste ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe, creatieve invulling. Mijn eerste ervaring met klei was tijdens mijn 1ste jaar opleiding 'Keramiek' aan de Beeldacademie in Lier. Ik was onmiddellijk gefascineerd door de vele creatieve mogelijkheden en keramische technieken van klei en de talrijke kleurtoepassingen. Het creëren en experimenteren vond ik enorm boeiend. Toen ik, na mijn eerste jaar aan de Academie, tijdens de zomervakantie,  twee keer een tweedaagse beginnerscursus ‘pottenbakken’ volgde, eerst bij Hil Romanesco van  Atelier Steengoed en later bij Marjan Devillers van MADE Keramiek , was ik helemaal gebeten door deze microbe: 'het maken van keramiek aan de draaischijf'.  Dit is zó fijn om te doen!

 

Ik moet toegeven, de eerste maanden was het niet zo gemakkelijk… Ik heb lang gestruggeld met het centreren van een klein bolletje klei. Maar door het veel oefenen en telkens opnieuw proberen is het me gelukt om de klei steeds beter onder controle te krijgen. Het geeft enorm veel voldoening om uit het niets (een klein bolletje klei) iets nieuws, iets tastbaars, iets moois te creëren… Het vergt veel techniek, creativiteit en concentratie, maar vooral ook veel  liefde en geduld. Ik word hier vooral heel blij van!!  

 

Ondertussen, na verschillende lessenreeksen bij Marjan Devillers heb ik mijn eigen draaischijf en keramiekoven gekocht en voel ik me meer en meer comfortabel met m’n handen in de klei. Ik heb ook ervaring opgedaan bij Koen Huysmans van Studio Romanesco en Sofie Goethals van SOGO Keramiek. Er valt nog zo veel te ontdekken en ik heb  veel goesting om te blijven bijleren. Ik maak vooral graag gebruiksvoorwerpen voor in het dagelijkse leven. Unieke dingen die bijzonder zijn om naar te kijken én te gebruiken. Ik hoop met mijn creaties ook anderen deze dagdagelijkse geluksmomentjes te kunnen bezorgen.

Ik ben heel blij en gelukkig  met deze nieuwe wending in mijn leven ♥